Δωρεά οργάνων Έμμας: Σε 10χρονο κορίτσι ο ένας κερατοειδής - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση

Σε 10χρονο κορίτσι ο ένας κεκρατοειδής της Έμμας- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση Facebook Twitter
0

Σε ένα κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία μόλις 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε, σήμερα, ο ένας από τους κερατοειδείς της 21χρονης Έμμας από την Κρήτη.

H φοιτήτρια έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταμοσχευθεί η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της φοιτήτριας μετά από απόφαση των γονιών της να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους.

Η μεταμόσχευση ενός από τους κερατοειδείς της έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο άλλος αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Ο διευθυντής της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε στις 12:00 το μεσημέρι, ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά.

»Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες», ανέφερε ο κ. Ζιάκας, σημειώνοντας παράλληλα ότι όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ