Σακελλαροπούλου: «Η καρδιά και το μυαλό μας στις γυναίκες της Ουκρανίας»

Σακελλαροπούλου: «Η καρδιά και το μυαλό μας στις γυναίκες της Ουκρανίας» Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την συμπαράστασή της στις γυναίκες της Ουκρανίας με αφορμή την σημερινή Απγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μία μέρα σαν τη σημερινή, μέρα τιμής για τις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας τις γυναίκες της Ουκρανίας», γράφει σε μήνυμα στην σελίδα της στο Facebook.

«Μα ό,τι κι αν πει η ποίηση, ό,τι κι αν μεταφέρουν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, όποιες εικόνες κι αν αποτυπώσουν τη δοκιμασία αυτών των γυναικών, όσο κι αν θαυμάζουμε τον ηρωισμό τους και μας συγκλονίζουν τα δεινά τους, μας ξεπερνά ο πόνος και η οργή, η απελπισία και το σθένος που τις συνοδεύουν όταν πολεμούν, όταν συντρέχουν τους τραυματίες, όταν βαδίζουν μέσα στο κρύο και την ομίχλη αναζητώντας καταφύγιο», σημειώνει η κ. Σακελαροπούλου, που αφιέρωσε την σημερινή ημέρα ειδικά στις γυναίκες της Ουκρανίας, επικαλούμενη μεταξύ άλλων στίχους του Γιώργου Σαραντάρη.

Και καταλήγει: «Για να μη μείνει η Ημέρα της Γυναίκας απλώς μια αφορμή για πανηγυρισμούς ή ευχολόγια, ας συστρατευτούμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, στις μάχες που δίνονται σήμερα σε πολλαπλά μέτωπα. Μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά, είτε αφορούν τον αγώνα για ζωή, είτε τον αγώνα για ίσα δικαιώματα».

Ολόκληρο το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ