Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο σήμερα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο σήμερα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρη της με τον Μάνο Δασκαλάκη, Τζωρτζίνας.

Η εξέλιξη της δίκης, που εισάγεται με νούμερο 1 στο πινάκιο του δικαστηρίου, είναι αμφίβολη καθώς ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, φέρεται να σκοπεύει να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος κυρίως ισχυρά κωλύματα με εν εξελίξει δίκες που παρίσταται. Έτσι δεν αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη κι αν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα του κ. Κούγια, περισσότερο πιθανό θεωρείται να δώσει διακοπή σε άλλη δικάσιμο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. Τότε το παιδί, που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, χωρίς καμία παθολογική ένδειξη είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης, συμβάν που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών.

Η Τζωρτζίνα επέζησε εκείνη την φορά, όμως είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, «να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και «βάρος» πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν».

Η Τζωρτζίνα παράλληλα, βίωσε τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της. Πρώτη η 3,5 ετών Μαλένα τον Απρίλιο του 2019 στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και μετά η μόλις έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας. Το μωρό κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα και φαίνεται να εξέπνευσε από ασφυκτικό θάνατο. Η 34χρονη είναι κατηγορούμενη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών και εκκρεμεί η απολογία της.

Για τις δικαστικές αρχές ο θάνατος της «Γεωργίας Δασκαλάκη σε ηλικία 8 ετών και 3 μηνών», πρώτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον «επαχθή εγκλήματα» με «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» με δράστη μία μητέρα «ψυχρή» και «άστοργη».

Για «άκαρδη εξόντωση» γίνεται λόγος στη δικογραφία

Η 34χρονη, κατά την εκτίμηση των δικαστών, απορροφημένη από την προσπάθεια συνεχούς «διεκδίκησης» του -πλέον εν διαστάσει- συζύγου της, με τον οποίο είχαν μία ταραχώδη σχέση με «αναχωρήσεις και επιστροφές», όταν απορρίφθηκε ερωτικά από αυτόν, προχώρησε στην επιχείρηση εκδίκησής του, «δια της θανάτωσης» του παιδιού. Αποφάσισε να εξοντώσει και το αγαπημένο παιδί του συζύγου της, όταν είδε πως εκείνος επέστρεψε στο σπίτι χωρίς όμως να τερματίσει μία σχέση που είχε στο μεταξύ συνάψει με μία άλλη γυναίκα.

Ο πατέρας της Τζωρτζίνας είναι πια απέναντι από την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή).

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της 34χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2022, βασικός άξονας του φερόμενου σχεδίου της κατηγορούμενης φαίνεται πως ήταν να επέλθει ο θάνατος εντός νοσοκομείου, ώστε να μην υποψιαστεί κανείς την μητρική παρέμβαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών Αρχών η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξε μετά από ενέργειες της μητέρας του. Κατά τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει την Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη, η 34χρονη πριν πετύχει τον στόχο της , ταλαιπώρησε την Τζωρτζίνα. Συνεχείς εισαγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα «χωρίς υπαρκτά προβλήματα υγείας επικαλούμενη ψευδή ιατρικά δεδομένα» αλλά και «επιθετική επιμονή της παράτασης της νοσηλείας του παιδιού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Σκοπός της Πισπιρίγκου, κατά τον εισαγγελέα, ήταν να εμφανιστεί ως μία στοργική μητέρα απομακρύνοντας από πάνω της κάθε υποψία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, το μόνο εν ζωή παιδί της οικογένειας, Το κοριτσάκι «δεν μπορούσε να προστατεύσει επιτυχώς τον εαυτό της από επίθεση της ίδιας της μητέρας της. Πολύ δε περισσότερο κατά την τελική σε βάρος της προσβολή μετά την αναπηρία της, στην οποία την καταδίκασε η κατηγορουμένη» επισημαίνεται στη δικογραφία, η οποία αναφέρεται σε «άκαρδη εξόντωση» του παιδιού.

Πλην των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία αμφισβητεί η 34χρονη, και των μαρτυριών που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, οι δικαστές που παρέπεμψαν σε δίκη την Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνουν μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα της κατηγορουμένης, καθώς θεωρούν ότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ανακύπτει και το κίνητρο των πράξεων της, αλλά και η διαχείριση των συνεπειών τους. «Φαίνεται να υπάρχει μία εξιδανίκευση του θανάτου, που καταργεί για πάντα την ιδέα ότι ο άλλος, είναι άλλος. Και έτσι δεν μπαίνει στο πένθος και τον πόνο» αναφέρει η ειδική επιστήμονας που ως πραγματογνώμονας συνάντησε δύο φορές στις φυλακές την 34χρονη.

Την κρίνουν δε, άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο με «θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή».

Η ίδια η κατηγορουμένη αρνείται όσα της αποδίδονται, ισχυριζόμενη πως οι γιατροί και όχι η ίδια, χορήγησαν κεταμίνη στην πρωτότοκη κόρη της. «Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία» ανέφερε στην απολογία της στην ανακρίτρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία για αστυνομικό της Βουλής: Το σχολείο προσπαθούσε να βοηθήσει αλλά αστυνομικό τμήμα ζήτησε να σταματήσουν

Ελλάδα / Καταγγελία για αστυνομικό της Βουλής: Το σχολείο προσπαθούσε να βοηθήσει αλλά αστυνομικό τμήμα ζήτησε να σταματήσουν

Οι προσπάθειες γειτόνων και εκπαιδευτικών να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε να σταματήσει ο εφιάλτης που φέρεται να ζούσαν τα πέντε παιδιά του ζευγαριού, έπεφταν στο κενό
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αστυνομικού της Βουλής: Η μητέρα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο τον περασμένο Φεβρουάριο

Ελλάδα / Υπόθεση αστυνομικού της Βουλής: Η μητέρα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο τον περασμένο Φεβρουάριο

Η μητέρα έχει καταγγείλει πως εξαναγκαζόταν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των παιδιών της από τον πατέρα τους - «Μιλάμε για εκτεταμένη κακοποίηση αυτών των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM