Ρομποτική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλα τα σχολεία: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο

Ρομποτική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλα τα σχολεία: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν από τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα των σχολείων όλης της χώρας αναφέρθηκε σήμερα η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε, στο πρόγραμμα εντάσσονται τα εργαστήρια δεξιοτήτων που είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά σε 218 σχολεία όλης της χώρας, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και οδική ασφάλεια.

Η κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στον Real FM για αλλαγή φιλοσοφίας προκειμένου το σχολείο να εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά.

«Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, επιχειρηματικότητα, κ.ά». Παράλληλα, σημείωσε πως όλες αυτές οι θεματικές εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο. «Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία», σημείωσε.

Νηπιαγωγείο από 4 ετών και με αγγλικά

Την ίδια στιγμή, η  υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών, ενώ θα διδάσκονται την αγγλική γλώσσα.

«Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;», διερωτήθηκε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας πως «τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να σώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας».

Διπλασιάζονται τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία

Επίσης, όπως δήλωσε, από Σεπτέμβριο διπλασιάζονται τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία και πλέον θα ανέρχονται σε 112.

«Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν επίσης και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου».

Παράλληλα ανέφερε ότι ετοιμάζονται «453 νέα προγράμματα σπουδών. Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM