Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 25χρονο σήμερα Σουηδό πρώην παίκτη ριάλιτι, που κρίθηκε ένοχος για ομαδικούς βιασμούς.

 

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Σουηδός κρίθηκε ένοχος, για δύο βιασμούς, που τελέστηκαν στη Ρόδο από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι ενεργούσαν από κοινού και κατά συρροή.

 

Πρωτόδικα του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής ενώ φέρεται να έχει συμπληρώσει τα 2/3 της ποινής του και θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος, σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου.


Ο κατηγορούμενος, φέρεται να μετείχε σε σπείρα, που βίαζε ανυποψίαστες τουρίστριες τις οποίες έβρισκαν οι δράστες όταν αυτές ήταν υπό την επήρεια μέθης, από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο της οδού Ορφανίδου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Δημοκρατική», ο 24χρονος κατά την τέλεση των εγκλημάτων φέρεται να συμμετείχε στον εξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με αγνώστους συνεργούς του, στις 19 και 26 Ιουνίου του 2018.

 

Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός, το όνομα του οποίου είναι γνωστό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κι ακόμη 9 έως 13 άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.


Ο κατηγορούμενος, φέρεται στις 19.6.2018 και 26.6.2018, με πρόθεση, από κοινού με περισσότερους άγνωστους δράστες, και με περισσότερες πράξεις να τέλεσε περισσότερα εγκλήματα.

Απολογούμενος ο δράστης αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι σχέσεων «THE TEMPTATION ISLAND».

 

Επεσήμανε ότι έχει πολλές θαυμάστριες, ειδικά κοπέλες ηλικίας 18-22 ετών, ανάμεσα τους πολλές Σουηδέζες που τον αναγνωρίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο και τον φλερτάρουν.

 

Πρόσθεσε δε, ότι οι περισσότερες ομοεθνείς του, που έρχονται στο νησί επιθυμούν να ξεφαντώσουν και να κάνουν one night stand.

 

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο περιστατικό ομαδικού βιασμού που καταγγέλθηκε από 19χρονη Σουηδή, υποστήριξε ότι από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης προκύπτει ότι η νεαρή είχε επίγνωση των πράξεών της ενώ για τη δεύτερη καταγγελία του ομαδικού βιασμού μιας 18χρονης επίσης Σουηδής, την 26η Ιουνίου 2018, ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη ως θύμα διασκέδαζε στο ίδιο κατάστημα και φιλιόταν με πολλούς άνδρες.

 

Κάποια στιγμή, όπως είπε, χόρεψε κι εκείνος μαζί της και της πρότεινε να πάνε στο δωμάτιό του, πράγμα που δέχτηκε.Με πληροφορίες από την dimokratiki.gr