Το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα περάσει 19χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη βία, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 17χρονη από την Κοζάνη.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ροδιακής, οι δύο νέοι γνωρίστηκαν μέσω σελίδας γνωριμιών, με την επικοινωνία τους να συνεχίζεται μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής ο 19χρονος φέρεται να κατάφερε να αποσπάσει από τη 17χρονη αρχικά μία και μετέπειτα περισσότερες φωτογραφίες της (φωτογραφικό-βιντεοληπτικό υλικό), που απεικόνιζε την ίδια ημίγυμνη.

 

Ωστόσο, ο 19χρονος κατηγορείται ότι στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερο φωτογραφικό υλικό, απειλώντας τη 17χρονη για δημοσίευση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Η ανήλικη κατήγγειλλε το περιστατικό στην αστυνομία της Κοζάνης και άμεσα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον Μάιο του 2019 και συνέλαβαν τον 19χρονο κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη βία.

 

Στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκε, σύμφωνα με την Ροδιακή, κινητό τηλέφωνο που περιείχε ψηφιακά αρχεία με το επίμαχο υλικό. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, συνοδευόμενος από το συνήγορό του, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του, του όρισε ρητή δικάσιμο για τις 18 Δεκεμβρίου 2019 και αφέθηκε ελεύθερος.