Οι έρευνες μετά την άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Γέρακα στρέφονται στο ενδεχόμενο οι εμπλεκόμενοι να είχαν δώσει «ραντεβού θανάτου» μετά το θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, χθες στο χωριό Βουλιαράτες.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί διαδικτυακά καλέσματα ακραίων ομάδων μετά τον θάνατο του 35χρονου ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην συμπλοκή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

 

Όλα δείχνουν πως οι συμμετέχοντες στο αιματηρό επεισόδιο πήγαν εκεί οργανωμένα, αλλά τίποτα δεν μπορεί αν θεωρηθεί βέβαιο και οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως και αυτό της διακίνησης ναρκωτικών.

 

Η άγρια συμπλοκή με πιστόλια και μαχαίρια, με έξι τραυματίες, μεταξύ Ελλήνων Αλβανών, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στον Γέρακα.

 

Τραυματίες είναι τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Σισμανόγλειο».

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ένας Έλληνας έχει τραυματιστεί στο λαιμό από σφαίρα και δύο Αλβανοί από μαχαίρια.

 

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Προανάκριση για τα αίτια της συμπλοκής διενεργείται από την Ασφάλεια.

 

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι στιγμής ενώ αναμένεται να αρχίσουν οι ανακρίσεις των εμπλεκόμενων στο αιματηρό επεισόδιο.