ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πυρκαγιές: Καταδίκες χωρίς αναστολή για εμπρησμό- Περιπολίες του στρατού σε βουνά και δάση

Πυρκαγιές: Καταδίκες χωρίς αναστολή για εμπρησμό- Περιπολίες του στρατού σε βουνά και δάση Facebook Twitter
0

Ενώ στην Ελλάδα έχουν γίνει στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, έγινε γνωστό πως δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και της πυροσβεστικής κάνουν περιπολίες σε βουνά και δάση. 

Από 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό και έχουν επιβληθεί καταδίκες χωρίς αναστολή για εμπρησμό.

Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, από 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.

Από τους συλληφθέντες, 4 έχουν προφυλακιστεί ήδη μετά την προσαγωγή τους στον ανακριτή, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή, ενώ χθες ημεδαπός καταδικάστηκε στη Ζάκυνθο σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, σε μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.

Περιπολίες σε δάση και επίφοβες περιοχές για πρόληψη πυρκαγιών 

Την ίδια στιγμή, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικοί περιπολούν όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Μόνο από την Αστυνομία έγιναν χθες τη νύχτα 216 περιπολίες, οι 50 από αυτές στην Αττική, ενώ για σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έχουν προγραμματιστεί 723 περιπολίες – οι 168 από αυτές στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ