Πυρκαγιά στη Μάνη: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέες δυνάμεις στο σημείο

Πυρκαγιά στη Μάνη: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέες δυνάμεις στο σημείο Facebook Twitter
Φωτό αρχείου/ Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη, σε διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η πυρκαγιά που κατακαίει από χθες σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σήμερα η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετοί τουρίστες που περνούσαν τις ημέρες τους στην Ανατολική Μάνη, τερματίζοντας νωρίτερα τις διακοπές τους.

Πυρκαγιά στη Μάνη: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέες δυνάμεις στο σημείο Facebook Twitter

Μάχη δίνουν οι Πυροσβέστες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι σήμερα που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

Πυρκαγιά στη Μάνη: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Νέες δυνάμεις στο σημείο Facebook Twitter

Άμεση ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus


Η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη, ενεργοποιήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με την Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας, το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση, η οποία είναι δωρεάν, των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής με την Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους. Σημειώνεται, ότι είναι η δεύτερη φορά που η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ