Κλοπή τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του 58χρονου - Τι φοβούνται τα θύματα

Ληστεία σε θυρίδες στο Ψυχικό: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του 58χρονου - Τι φοβούνται τα θύματα Facebook Twitter
0

Στο εταιρικό περιβάλλον του 58χρονου, που συνελήφθη για την «κινηματογραφική» κλοπή από τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν στραφεί οι έρευνες των αρχών.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψη, έπειτα από τον εντοπισμό DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας, ενώ ο κατηγορούμενος διατηρούσε και ο ίδιος θυρίδα στο υποκατάστημα του Ψυχικού.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του κατηγορούμενου, που είναι γνωστός στις αρχές για κλοπές και απάτες με υπολογιστές.

«Ασχοληθήκαμε πολύ και πολύ επαγγελματικά. Ψάξαμε τα βίντεο καρέ – καρέ, μηνών. Τον είδαμε πώς μπήκε, πώς βγήκε, πώς πρόσεχε τις κάμερες. Σαφώς και έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά τα τεκμήρια μιλούν και το DNA του βρέθηκε σε άλλη θυρίδα. Είχε παρελθόν για απάτες που είχε απασχολήσει το νόμο αρκετές φορές. Από όσους ελέγξαμε στις θυρίδες ήταν ο μόνος που είχε "ποινικό" παρελθόν. Αλλά η ουσία είναι τα τεκμήρια. Βρέθηκε DNA σε θυρίδα από αυτές που είχαν ανοιχτεί», είπε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο Mega.

 «Στις θυρίδες που ανοίχτηκαν υπήρχαν τιμαλφή, μεγάλα χρηματικά ποσά και όγκος κοσμημάτων. Αυτό μας ανέφεραν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων. Το ποσό δεν έχει διευκρινιστεί. Ας μας πει πώς βρέθηκε το DNA του στο βάθος της θυρίδας μέσα», συνέχισε ο ίδιος.

Κατηγορίες και στο παρελθόν

Ο 58χρονος κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για αδικήματα, αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, στο κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
κινητό τηλέφωνο, δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Στο περιβάλλον του στρέφονται οι αρχές

Εφόσον καταρριφθεί το τεκμήριο της αθωότητας και αποδειχτεί πως ο 58χρονος είναι εκείνος που έκανε την κλοπή, οι αρχές αναμένεται να ερευνήσουν στη συνέχεια το ρόλο στενών συνεργατών του σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν από κοινού και ειδικά με όσες αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει επιχειρηματικές δραστηριότητες του 58χρονου που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα το ακίνητο γνωστής επιχείρησης στο χώρο του θεάματος είχε βγει σχετικά πρόσφατα σε πλειστηριασμό. 

Τι φοβούνται τα θύματα

Την ίδια στιγμή, αυτό που φέρεται να ανησυχεί περισσότερο τις τέσσερις ιδιοκτήτριες των θυρίδων και ειδικά την ιδιοκτήτρια που είχε στην κατοχή της κοσμήματα που ήταν ανεκτίμητα κειμήλια ιστορικής οικογενείας με ρίζες ακόμα και στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι πως στο περιβάλλον του βασικού υπόπτου βρίσκεται γνωστός μεγαλέμπορος χρυσού.

Τα θύματα ευελπιστούν να βρεθούν τουλάχιστον τα τιμαλφή με μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία, πριν να έχουν εκποιηθεί ή μετατραπεί σε πλάκες χρυσού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ