Ψήστης έλεγε πως ήταν υπάλληλος της ΕΥΠ και έταζε δουλειές

Ψήστης κατάσκοπος Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Έταζε δουλειές και έκανε «εξυπηρετήσεις» με το αζημίωτο ένας ψήστης στη Θεσσαλονίκη παραπλανώντας ανυποψίαστους πολίτες αφού προσποιούνταν πως δούλευε για την ΕΥΠ

Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο ψήστης που διέδιδε πως εργάζεται για την ΕΥΠ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 2 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ' εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ένας άνδρας - που φέρεται να εργάζεται ως ψήστης - έταζε δουλειά στην «Υπηρεσία» του σε ανυποψίαστα θύματα προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.  Επικαλούμενος την ίδια ιδιότητα, καθώς και υποτιθέμενες διασυνδέσεις στον χώρο της δικαιοσύνης, ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει - έναντι χρηματικής αμοιβής - για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ. Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα - πάντως - δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

«Πρόκειται για μυθοπλάστη» ανέφερε στο δικαστήριο θύμα που κατέθεσε ως μάρτυρας, ενώ άλλη παθούσα η οποία δήθεν είχε προσληφθεί ως γραμματέας στην ΕΥΠ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τής έδειχνε τα υποτιθέμενα γραφεία όπου θα εργαζόταν και προσκόμιζε πλαστά έγγραφα για επικείμενες χρηματικές καταβολές στον λογαριασμό της.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM