Προθεσμία πήραν, από τους εισαγγελείς, οι 21 κρατικοί λειτουργοί που κλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

 

Συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλλει μήνυση, μεταξύ άλλων, στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και στον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς.

 

Μηνύσεις έχουν κατατεθεί επίσης κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα και άλλων στελεχών της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

 

Οι εισαγγελείς ελέγχουν τους κρατικούς λειτουργούς για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όσο και πλημμεληματικού που αφορούν σε παραλείψεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

 

Οι ύποπτοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους στους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να ζητήσουν προθεσμία.

 

Στην Εισαγγελία εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτραπεί η τραγωδία της 23ης Ιουλίου. Ο κ. Μπουρνούς προσήλθε πήρε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου.

 

Ο Ηλίας Ψινάκης πήρε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου και η Ρένα Δούρου για τις 8.