Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη Facebook Twitter
2

Για πολύ υψηλό κίνδυνο, ( Κατηγορίας κινδύνου 4 ) προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018 στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Σάμο, την Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι των ανωτέρων περιοχών προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Έτσι... ..ενημερώστε τους εμπρηστές πάσης φύσεως, πότε μπορούν να μας κάνουν παρανάλωμα του πυρός!...Η συγκεκριμένη ενημέρωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά και να αφορά αποκλειστικά και μόνο τους κρατικούς φορείς και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Κανέναν άλλο, για ευνόητους λόγους...
Θα έπρεπε να είναι πιο σαφες ότι απαγορεύεται το ψήσιμο σε κάθε είδους εξ. χώρο, καλά το να μην καις ξερά χόρτα κ λοιπά όταν έχει καύσωνα θα πρέπει να είσαι διαννοητικα ανάπηρος για να μην το τηρείς