Πρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρίας: 80-100 εισαγωγές την ημέρα στην Αττική - Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Λουκίδης: 80-100 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία Αττικής - Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ Facebook Twitter
Pixabay
0

Για την μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ από την αρχή της πανδημίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκείται τεράστια πίεση μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς κάθε μέρα γίνονται 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Ίσως είναι η πιο μεγάλη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι στην τελευταία εφημερία, το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές.

«Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

Τέλος, σημείωσε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Email μητέρας 16χρονου οδήγησε στις συλλήψεις των νεοναζί

Ελλάδα / Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Email μητέρας 16χρονου οδήγησε στις συλλήψεις των νεοναζί

«Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από νεοναζί» - Μητέρα 16χρονου αποκάλυψε στις Αρχές τη δράση της ακροδεξιάς ομάδας «Defend Salonica» στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας 124 αρχεία συνομιλιών από το Telegram
LIFO NEWSROOM