ΒΑΣΕΙΣ 2024

Πρόεδρος εργαζομένων ΗΣΑΠ: Συγγνώμη για την απεργία, δεν την εξαγγείλαμε νωρίτερα γιατί ήταν Σαββατοκύριακο

Τρένα του ΗΣΑΠ Facebook Twitter
Φωτ: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKINNISI
0

Συγγνώμη για την απεργία στα ΜΜΜ που προκηρύχθηκε αιφνιδιαστικά, το μεσημέρι της Τρίτης, ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ, Παναγιώτης Κοντογιάννης.

Ο κ. Κοντογιάννης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, εξήγησε ότι η απεργία δεν εξαγγέλθηκε νωρίτερα διότι ήταν σαββατοκύριακο.

«Είναι λάθος, θα έπρεπε να την έχουμε εξαγγείλει νωρίτερα την απεργία. Απλώς συνέπεσε το Σαββατοκύριακο στο ενδιάμεσο και δεν γινόταν και ίσως φταίει αυτό. Θα έπρεπε να  προετοιμαστεί η κοινωνία, θα έπρεπε να ξέρουν οι άνθρωποι γιατί αφορά όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνω πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία, ζητάω συγνώμη από τους επιβάτες μας», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ο κ. Κοντογιάννης απάντησε: Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει, λέγεται προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας  αυτό όπως προβλέπει ο νόμος  έχουμε  κάνει τη διαδικασία να το ορίσουμε δεν προκύπτει όμως, για ένα σιδηρόδρομο είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον δουλέψεις εν μέρει».

«Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε, μας υποχρεώνει ο νόμος να διαθέτουμε το 1/3 των εργαζομένων ναι αλλά και να ανοίξουμε το 1/3 των σταθμών πως θα το κάνουμε αυτό; 

Εκτός αν θέλει ο υπουργός να απεργούν πχ οι άνθρωποι που δουλεύουν στις τεχνικές βάσεις και να δουλεύει όλη η υπόλοιπη κίνηση αυτό όμως δεν είναι απεργία. Έχουμε κάνει διαβούλευση και προσπαθήσαμε να βρούμε μια φόρμουλα πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεν προκύπτει γιατί μειώνοντας το προσωπικό στις θέσεις λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών μας ή παραβιάζεται η ασφάλεια σιδηροδρόμων και δεν επιτρέπεται να παραβιάζουμε τέτοια πρωτόκολλα», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM