Πρόεδρος Εισαγγελέων Ελλάδας: Ο Πολάκης δίνει την εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης

Πρόεδρος Εισαγγελέων Ελλάδας: Ο Πολάκης δίνει την εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Την αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας προκάλεσαν οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών και εισαγγελέων, με τον Ελευθέριος Μιχαηλίδης να κάνει λόγο για «εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, «δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία». «Ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης», σχολίασε στο Πρώτο Θέμα, υπενθυμίζοντας πως ο Παύλος Πολάκης έχει κάνει κατά καιρούς και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις.  

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα», πρόσθεσε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Όπως εξήγησε «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και "αυτό δεν είναι μόνο τυχαία". Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»

«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ανέφερε τέλος ότι «κατ' επιεική κρίση θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός του κ. υπουργού, ενδεχόμενα να οφείλεται σε άγνοια των διαδικασιών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ