Πώς θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου - Πότε θα χρειάζεται αρνητικό τεστ

Πώς θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου - Πότε θα χρειάζεται αρνητικό τεστ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ
0

Νωρίτερα από το Σάββατο 15 Μαΐου αναμένεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ διαφορετικές ενδέχεται να είναι οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ενδοχώρα και εκείνα στα νησιά.

Αν και μέχρι τώρα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στις 15 Μαΐου, κάτι τέτοιο φαίνεται πως μεταφέρεται μία μέρα νωρίτερα, συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 6 το πρωί.

Ποιοι και πότε θα χρειάζονται αρνητικό τεστ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύσει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.


Για μετακίνηση στα νησιά ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση αναλυτικά τα επόμενα βήματα μετά και το άνοιγμα των σχολείων.

Τι θα γίνει με SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει επίσης οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.


Επιπλέον το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Πώς θα εισέρχονται οι τουρίστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test. 


Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ