Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις- Είχαν 1.874 αρχεία

Υπολογιστής σε σκοτεινό δωμάτιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ δικογραφία για κακούργημα σχηματίστηκε σε βάρος άλλων δύο. 

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες οι οποίοι κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 35χρονος και ένας 38χρονος, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος άλλων δύο ανδρών, 50 και 55 ετών. 

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, στην Αθήνα- ο 35χρονος είναι άνεργος και ο 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος- βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύριο ανακριτή. 

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο- 50 και 55 ετών που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μένουν στον Πειραιά- ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα αλλά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. 

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Ελλάδα / ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ -Η συμμαχία με την «μακεδονική εθνική μειονότητα» και η προσπάθεια να περάσουν το πλαφόν του 3% για να εκπροσωπηθούν σε Βουλή και Ευρωβουλή
NEWSROOM
Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Ελλάδα / Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στον ουρανό - Μήνυμα από το 112: «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Κλειστοί δρόμοι στην Κηφισιά - Ανοξείδωτα προϊόντα κατασκεύαζε το εργοστάσιο της εταιρείας Pal
NEWSROOM
Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας» αναφέρεται στο έκτακτο μήνυμα από το 112 - Για την κατάσβεση επιχειρεί και ελικόπτερο - Ανησυχία από τον τοξικό καπνό
NEWSROOM