Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και νησιά - Παραμένουν οι εστίες σε Αρκαδία και Ηλεία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και νησιά - Παραμένουν οι εστίες σε Αρκαδία και Ηλεία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για αρκετές περιοχές της χώρας ανάμεσά τους και η Αττική, η Εύβοια, και η Λακωνία, που επλήγησαν από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών.

Υψηλός κίνδυνος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, για πυρκαγιές υπάρχει σήμερα και για τα Κύθηρα, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο.

Παράλληλα, στην Κατηγορία 3 για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς εντάσσεται σήμερα και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Για τον λόγο αυτό παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Την ίδια ώρα παραμένουν οι εστίες σε Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και Γορτυνία Αρκαδίας, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με τη συμβολή πυροσβεστών από την Τσεχία, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Όσον αφορά στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς».

Πρόσθεσε, δε ότι «η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν».

Επίσης, και στην Ανατολική Μάνη οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, που σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία.

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιά ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η Αρκαδία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ