Ποινική προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα στο Εφετείο

Ποινική προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα στο Εφετείο Facebook Twitter
Φωτ.: Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων Αθηνών
0

Ποινική προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα στο Εφετείο της Αθήνας όπου κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια και τραυματίστηκαν δύο άτομα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το ατύχημα στο Ποινικό Μητρώο του Εφετείου, όπου τραυματίστηκαν δικαστικός υπάλληλος και ένας πολίτης, όταν κατέρρευσαν τα ράφια, θα διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Για τους σκοπούς της έρευνας θα εξεταστούν ως μάρτυρες οι παθόντες, ενώ θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού στο γραφείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που επικαλείται η ΕΡΤ, η Διοίκηση του Εφετείου που έχει την αρμοδιότητα δεν είχε ενημερώσει το υπουργείο, προκειμένου να εγκριθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η τελευταία φορά που απευθύνθηκε στο υπουργείο, η αρμόδια υπηρεσία για  θέματα ελλιπούς συντήρησης ήταν το Φεβρουάριο του 2019.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης.

Σημειώνεται ότι το ατύχημα στο Εφετείο έγινε χθες, όταν κατέρρευσαν ράφια σε αίθουσα που φυλάσσονται δικογραφίες και καταπλάκωσαν δύο άτομα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μπορούσαμε να είχαμε νεκρό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM