Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ο γνωστός κωμικός ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης αφού ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις. Ο εισαγγελέας με την ολοκλήρωση της έρευνας που έκανε με αφορμή καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του κατηγορούμενου, προχώρησε σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού ηθοποιού.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός για τον οποίο ερευνάται ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να έχει τελεστεί το 2008.

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο

Οι κατηγορίες για δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν πλέον τον ηθοποιό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις, ενώ είχαν συναντηθεί με τον ηθοποιό για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με βίαιη συμπεριφορά.

Η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την πρότασή του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ φέρεται να αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιώ,  αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλα «ελατήρια» για όσα είπαν και δημοσίως και στις καταθέσεις τους. 

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.

Αποκλειστικές δηλώσεις του δικηγόρου μίας εκ των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό

Η Lifo επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Γεραρή, ο οποίος, από κοινού με τον κ. Αλέξανδρο Μίντζια, εκπροσωπεί πολλά θύματα στο πλαίσιο του κινήματος Metoo, μεταξύ των οποίων και μία από τις καταγγέλλουσες όσον αφορά τις κακουργηματικές πράξεις βιασμού και απόπειρας βιασμού για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο κ. Γεραρής αρκέστηκε να μας δηλώσει το εξής: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για την εντολέα μου και συνιστά ταυτόχρονα ένα γεγονός ευρύτερης σημασίας, όσον αφορά όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά όλες τις συναφείς υποθέσεις αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Εννοείται ότι το τεκμήριο αθωότητας, που ισχύει έως την απόδειξη της ενοχής του κατηγορουμένου, αποτελεί απαράβατη αρχή του δικαιικού μας συστήματος και πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό από όλους μας. Είναι όμως, από την άλλη, ιδιαίτερα σημαντικό τα απανταχού θύματα τέτοιων πράξεων να οπλιστούν με κουράγιο και να νιώσουν ότι θα ακουστούν, εφόσον πάρουν τη δύσκολη απόφαση να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές. Αυτό είναι το θετικό μήνυμα της σημερινής ημέρας.» Ο κ. Γεραρής, τέλος, μας διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν επιθυμεί να επεκταθεί σε περαιτέρω δηλώσεις όσον αφορά στοιχεία και λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία θα ακολουθήσει πλέον την οδό της κύριας ανάκρισης.»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ