Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία: Διασωληνώνουν εκτός ΜΕΘ, λέει διευθυντής στο Γεννηματά

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία: Διασωληνώνουν εκτός ΜΕΘ, λέει διευθυντής στο Γεννηματά Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της χώρας και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτυπώνουν σχεδόν καθημερινά τα στοιχεία των ειδικών που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας της covid-19.

Άλλη μία δύσκολη έζησαν τα νοσοκομεία αναφοράς στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που διακομίζονται στα νοσοκομεία και χρήζουν διασωλήνωσης είναι περισσότερα απ' όσα μπορεί να σηκώσει το ΕΣΥ στην παρούσα φάση.

«Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου»

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς, στο οποίο διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 με 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» ανέφερε στο Open, ο Σπύρος Αντωνόπουλος, διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γεννηματάς.

Πρόσθεσε δε ότι στην παρούσα φάση, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ΜΕΘ τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι

Τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα: 9 στη Νίκαια, 5 στο Θριάσιο, 4 στο Σισμανόγλειο, 8 στο Γεννηματάς και 2 στο Λαϊκό.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, «πεθαίνουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής (64χρονη με 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ στο "Αμαλία Φλέμινγκ, και άλλοι)».

Ξεπεράστηκε το «φράγμα» των 600 διασωληνωμένων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 446 (ημερήσια μεταβολή -3,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 455 ασθενείς.

Ο αυξημένος αριθμός έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους των ειδικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που προέβλεπαν στις αρχές Μαρτίου ότι οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 600, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τον αριθμό των θανάτων. Το σημαντικό εδώ, ωστόσο, είναι ότι πλέον πολλοί ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην ανάπτυξη πολυδύναμων ΜΕΘ (σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης) στα δημόσια νοσοκομεία για τη νοσηλεία των ασθενών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ