Πιερία: Πλαστά διπλώματα οδήγησης - Δεν έδιναν καν εξετάσεις, τους τα έστελναν με delivery

Πλαστά διπλώματα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε δεκατρία ανέρχονται τα άτομα που συνελήφθησαν για πλαστά διπλώματα οδήγησης, σε επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η επιχείρηση, που αφορά τη διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας, αποκάλυψε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, τόσο για ΙΧ όσο και για επαγγελματικά οχήματα, έναντι αμοιβής. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 συλλήψεις και μεταξύ αυτών βρίσκονται υπάλληλοι της Υπηρεσίας και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αρκετά άτομα αποκτούσαν δίπλωμα οδήγησης χωρίς καν να δώσουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι συλληφθέντες φαίνεται πως μπορούσαν να παρεμβαίνουν ακόμα και στις θεωρητικές εξετάσεις ενώ έστελναν με delivery τα διπλώματα στους κατόχους.

Πληροφορίες που επικαλείται το newsauto.gr αναφέρουν ότι οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως και πάνω από 3.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες θα επεκταθούν σε βάθος έως και ενός έτους. Παράλληλα θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγής ή άλλα στοιχεία που θα διευρύνουν το κατηγορητήριο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ