Πέτσας: «Από 18 Αυγούστου οι αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους»- Η διαδικασία αιτήσεων

Πέτσας: «Από 18 Αυγούστου οι αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους»- Η διαδικασία αιτήσεων Facebook Twitter
0

Για την διαδικασία των αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας πως ξεκινούν από 18 Αυγούστου. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα ποσά που δίνονταν μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις ως πρώτη ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ,  «ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ανοίγει την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουν άμεσα τα χρήματα των ενισχύσεων, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν υποστεί ζημιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα πρώτα χρήματα μπαίνουν αυτόματα με την δήλωση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, θα γίνει και η πλήρης καταβολή των ενισχύσεων», που θα δοθούν αναλόγως των καταστροφών και αν γίνεται λόγος για κατοικία η επιχείρηση.

Αναφορικά με τους ρητινοπαραγωγούς, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν μεταξύ άλλων στα έργα ανάπλασης, προσθέτοντας ότι από τις υπάρχουσες καταγραφές, τα πλάνα αφορούν 800 ρητινοπαραγωγούς στην Εύβοια και 100 στα Γεράνεια Όρη.

«Το βασικό ζήτημα δεν είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων. Όταν μιλάμε για τέτοια μεγάλη καταστροφή, μπορεί μια δυνατή βροχή να κατεβάσει από το βουνό έναν μεγάλο όγκο φερτών υλικών και να έχουμε προβλήματα», ανέφερε.

«Οι δασοπυροσβέστες είναι μία από τις επιλογές για το μέλλον, υπάρχουν πλάνα και για τους ρητινοπαραγωγούς, κυρίως στην Εύβοια, που θα αξιοποιηθούν στα έργα ανάπλασης των περιοχών, που θα απαιτήσουν πολλά χρόνια, προκειμένου να έχουν εισόδημα και να παραμείνουν στους τόπους τους», κατέληξε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM