Το πετρελαιοφόρο «Aegean Breeze 1» θα συνεχίσει την απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Το πετρελαιοφόρο «Aegean Breeze 1» θα συνεχίσει την απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγ. Ζώνη ΙΙ» Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
0

Το πετρελαιοφόρο «Aegean Breeze 1», μετά από σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό. Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.


Την απάντληση των καυσίμων διεκδικούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλη εταιρεία με το πλοίο «Siros». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο πλοία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και η μία έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η άλλη ως φορτίο.


Να σημειωθεί ότι έως τώρα την επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το ναυαγισμένο πλοίο διενεργούσε το δεξαμενόπλοιο «Lassea» στο οποίο έληξαν τα πιστοποιητικά ασφαλείας του, ενώ μετά από έλεγχο λιμενικών και τελωνειακών στις δεξαμενές έρματος του πλοίου εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.


Στο «Lassea» είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο, τα οποία αναμένεται να αδειάσει σε δεξαμενές, με εισαγγελική εντολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ