Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος στο χωριό «φάντασμα» της Σητείας

Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος στο χωριό «φάντασμα» της Σητείας Facebook Twitter
0

Πέθανε την Πέμπτη το πρωί ο τελευταίος και μοναδικός κάτοικος του ορεινού οικισμού Πάνω Περβολάκια, το χωριό «φάντασμα», στην Σητεία.


Εδώ και πολλά χρόνια το χωριό είχε ερημώσει και ο μοναδικός κάτοικος της περιοχής ήταν ο 80χρονος που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος στο χωριό «φάντασμα» της Σητείας Facebook Twitter

Το χωριό εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρόνια από τους κατοίκους του καθώς όλοι προτίμησαν να φύγουν και να δημιουργήσουν ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν καλύτερες.


Ο μόνος που δεν δέχθηκε να αλλάξει τόπο διαμονής ήταν ο 80χρονος ο οποίος την Πέμπτη το πρωί εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας.


Σύμφωνα με το cretapost, ο Δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης, ο ηλικιωμένος αρνούνταν κατηγορηματικά την μεταφορά του σε δομή του δήμου και για τον λόγο αυτό οι κοινωνικές υπηρεσίες τον φρόντιζαν.

Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος στο χωριό «φάντασμα» της Σητείας Facebook Twitter

Η κοινωνική λειτουργός και η καθαρίστρια του δήμου ήταν εκείνες που τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του και ειδοποίησαν τις Αρχές. Η σορός του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής κι εν συνεχεία θα ταφεί σε δημοτικό τάφο με ενέργειες του Δήμου Σητείας. 


Κατά την αυτοψία που διενήργησαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, σε διπλανό χώρο της μισοερειπωμένης οικίας όπου διέμενε ο 80χρονος, βρέθηκαν 2 χειροβομβίδες. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε πυροτεχνουργός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και εκκενώθηκε ο χώρος. Όπως διαπιστώθηκε ήταν δύο χειροβομβίδες του Β' παγκοσμίου πολέμου από τις οποίες έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και ιδιαίτερα της ορεινής Κρήτης.

Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος στο χωριό «φάντασμα» της Σητείας Facebook Twitter

Σήμερα τα Πάνω Περβολάκια είναι ένας οικισμός που δεν κατοικείται μετά την ίδρυση του νέου οικισμού όμως έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή εικόνα του. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης οι κάτοικοι του παλιού οικισμού έχουν πουλήσει τα σπίτια τους σε εταιρία η οποία επρόκειτο να τα αναπαλαιώσει και να δώσει ζωή στο χωριό «φάντασμα».

Με πληροφορίες από Cretapost

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ