Πέθανε ο ιδρυτής των σούπερ μάρκετ «Κρητικός»

Πέθανε ο ιδρυτής των σούπερ μάρκετ «Κρητικός» Facebook Twitter
Πέθανε ο πρόεδρος και ιδρυτής ων σούπερ μάρκετ «Κρητικός» (Κρητικός Super Market Official)
0

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο Ανδρέας Κρητικός, πρόεδρος και ιδρυτής της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Αίγινας. Τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά 12:00 με 14:00 την ίδια ημέρα.

Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος" στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: GR2501102410000024129601415.

Η ιστορία του Κρητικού

Ο Ανδρέας Κρητικός άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα το 1948. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ανδρέας Κρητικός, με την ξεχωριστή προσωπικότητά του, ήταν αυτός που ενέπνευσε τις αξίες της αλυσίδας στα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο, Δημήτρη που ανέλαβαν με την σειρά τους την υλοποίηση του οράματός του, ως συνεχιστές του έργου του.

Σύντομα, η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή.

Το πρώτο μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα δημιουργείται το 1983. H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996. Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός, τα ονόματα των γιων του, εξ' ου και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά τους.

Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα.

Το 2007 ιδρύεται το 1ο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στην Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

Τα επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτείνεται στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο μοντέλο συνεργασίας Franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Τα τελευταία χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την χώρα ενώ στις αρχές του 2007 η «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», εισάγεται στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης.

Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ που αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη στην περιοχή της ΚΡΗΤΗΣ, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.

Μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, του μεγαλύτερου ομίλου αγορών στην Ελλάδα, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με επενδύσεις την τελευταία πενταετία άνω των 23 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 5 κέντρα Logistics και απασχολώντας συνολικά πάνω από 2500 άτομα στο δυναμικό της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ