Πέθανε ο Βαγγέλης Λιόλιος- «Ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού»

Πέθανε ο Βαγγέλης Λιόλιος- «Ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Βαγγέλης Λιόλιος. 

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο, επισημαίνει σε ανάρτηση ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την απώλεια του Βαγγέλη Λιόλιου. 

«Η δισκογραφική του παρουσία, ιδιαίτερα στους δίσκους του Νίκου Παπάζογλου, θα παραμείνει ανεξίτηλη», επισημαίνει ακόμη ο Σύλλογος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα. 

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, η καλοσύνη σου και τα σπουδαία παιξίματά σου, θα παραμείνουν στη μνήμη μας, ως οδηγός και παράδειγμα», καταλήγει η ανάρτηση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος. 

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά, μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. 

Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Στράτος Διονυσίου, Μαίρη Λίντα, Λίτσα Διαμάντη, Τόλης Βοσκόπουλος, Πόλυ Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιάννης Πάριος, Καίτη Γκραίη, Δούκισα, Μανώλης Μητσιά, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Πουλόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου κ.α., σύμφωνα με την ιστοσελίδα biblionet. 

Το 1973 συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα» και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευση του τελευταίου για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 ξεκινά η σπουδαία συνεργασία του με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παίζει και στους δίσκους του «Χαράτσι», «Μέσω Νεφών», «Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα», «Μάισσα Σελήνη». 

Το 1984 ανοίγει τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» με τη σύζυγο του, την τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Το 1988 ο δίσκος του «Οργανάκι» που ερμηνεύει η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ