ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Πέθανε η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου

Ανδρέας Κούρκουλας και Μαρία Κοκκίνου Facebook Twitter
0

Aπό τη ζωή «έφυγε» σήμερα η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου, μια από τις σημαντικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Η Μαρία Κοκκίνου με τον Ανδρέα Κούρκουλα άνοιξαν το αρχιτεκτονικό τους γραφείο το 1987, έχοντας εμπνευστεί κτίρια και κατοικίες που βλέπουμε γύρω μας.

Ανάμεσα στα έργα που είχαν τη δική της σφραγίδα αλλά και του συζύγου της, Ανδρέα Κούρκουλα, είναι το Μουσείο Μπενάκη στην Οδό Πειραιώς, το κτίριο γραφείων της Cosmote στην Παιανία, το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η πλατεία της Νέας Σμύρνης κ.α..

Το 2013 παρουσίασαν στο συνέδριο ΕΣΩ έργα μεγάλης κλίμακας και μουσεία.

Πέθανε η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου Facebook Twitter
Το Μουσείο Μπενάκη

Σε παλιότερη συνέντευξή της στην Lifo, η Μαρία Κοκκίνου είχε μιλήσει για την Αθήνα. «Η Αθήνα έχει μια ένταση. Μπορεί να μην είναι ωραίες οι πολυκατοικίες, αλλά δημιουργούν ένα πολύ έντονο οικοδομικό τετράγωνο. Ακόμα και το περπάτημα στο δρόμο έχει μια συνεχή εναλλαγή. Και όσοι ξένοι την επισκέπτονται δεν βρίσκουν ομοιότητες. Ούτε δύση είναι ούτε ανατολή».

Η Μαρία Κούρκουλα κατείχε δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού Ε.Μ.Π. Πτυχίο Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Master of Science στο U.C.L στο Λονδίνο (1980 – 1981). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Advanced Architectural Studies Department του Bartlett School of Architecture, U.C.L., ενώ έχει πραγματοποιήσει διεθνείς δημοσιεύσεις και εκθέσεις, αλλά και διαλέξεις.

Πέθανε η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου Facebook Twitter
Πλατεία Νέας Σμύρνης
Πέθανε η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου Facebook Twitter
Σπίτι στην Κέα
Πέθανε η αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου Facebook Twitter
Κτίριο Γραφείων Cosmote
Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ