Περισσότερα από 30.000 εμβόλια έχουν γίνει στα προσφυγόπουλα

Περισσότερα από 30.000 εμβόλια έχουν γίνει στα προσφυγόπουλα Facebook Twitter
0

Περισσότερα από 30.000 εμβόλια έγιναν σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Εργασίας για την εποπτεία και το συντονισμό της εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων.

 

Ειδικότερα, οργανώθηκαν εμβολιασμοί στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών με τη μορφή εξορμήσεων μαζικού εμβολιασμού, με το συντονισμό και την εποπτεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου. Εφαρμόστηκε πρόγραμμα εμβολιασμών προτεραιότητας, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της χώρας, το οποίο περιέλαβε εμβολιασμό για 10 νοσήματα. Η εκτιμώμενη εμβολιαστική κάλυψη (με την πρώτη δόση εμβολίου) των παιδιών της κατάλληλης για το κάθε εμβόλιο ηλικίας είναι: 83% για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα, 82% για διφθερίτιδα-τέτανο-κοκκύτη-πολιομυελίτιδα, 76% για πνευμονιόκοκκο, 75% για αιμόφιλο ινφλου-έντσας τύπου b (Hib), 79% για ηπατίτιδα. Όσα παιδιά εμβολιάστηκαν, έλαβαν κάρτα εμβολιασμού, προκειμένου να διευκολυνθεί η περαιτέρω συνέχιση του προγράμματος.

 

«Επιτελείται ένα τιτάνιο έργο», δήλωσε ο κ. Μπασκόζος, προσθέτοντας ότι «η έκθεση πιστοποιεί την επιτυχία της καμπάνιας εμβολιασμού και αποδεικνύει την ανευθυνότητα και τον υποβολιμαίο χαρακτήρα των ξενοφοβικών κραυγών, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν τη γενική εικόνα αποδοχής από την ελληνική κοινωνία της συμμετοχής των παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις κοινωνικές διαδικασίες, και στη σχολική».

 

«Είναι σαφές», συνέχισε ο κ. Μπασκόζος «πως δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε καθημερινή επαγρύπνηση για να επιτελούμε το καθήκον της προστασίας της δημόσιας υγείας. Εξίσου σαφής είναι και η πεποίθησή μας ότι η πλήρης και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών υγείας των προσφύγων και μεταναστών, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας της δημόσιας υγείας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button
LIFO NEWSROOM