Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνικό πλοίο στη Γένοβα - Τι λέει η εταιρεία

Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνικό πλοίο στη Γένοβα - Τι λέει η εταιρεία Facebook Twitter
0

Ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες ανακάλυψε την Πέμπτη το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της DANAOS SHIPPING Co Ltd, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το πλοίο βρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπό τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών. Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.

Τι λένε τα Ιταλικά μέσα

Για «κατάσχεση ρεκόρ» 300 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Γένοβας κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι τα ναρκωτικά εντόπισαν οι Ουκρανοί ναυτικοί του πλοίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, μέσα σε μεγάλο δέμα με είκοσι σακούλες κοκαϊνης. Η ελληνική εταιρία Danaos Shipping ζήτησε από Ιταλό δικηγόρο να συνεργασθεί πλήρως, ως αντιπρόσωπός της, με τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το εμπορικό πλοίο, πριν φτάσει στην Γένοβα, είχε περάσει από λιμάνια της Κολομβίας και της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Όπως σημειώνει, το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον πλοίαρχο στην εταιρεία και στις αρχές.

Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container - ψυγείων).

Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM