Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Καμία νέα δομή» - Επιμένει για διάλογο σε μηδενική βάση

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Καμία νέα δομή» - Επιμένει για διάλογο σε μηδενική βάση Facebook Twitter
1

Επιμένει για διάλογο σε μηδενική βάση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης προσκαλώντας τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη για να συζητήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανέφερε για την κίνηση της Περιφέρειας να απευθυνθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην επίταξη περιοχών για τη δημιουργία κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Ο κ. Μουτζούρης στη συνέχεια παρουσίασε έρευνα της Καπα Research για την επιρροή που ασκεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε τα αποτελέσματά της και στις Βρυξέλλες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο συμβάν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Σχοινά, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος δεν τον διέψευσε ποτέ και υπογράμμισε ότι τα όσα είπε δημόσια για το ότι δεν δεσμεύεται η Ελλάδα από κάποια συμφωνία ως προς τον χώρο διαμονής των αιτούντων άσυλο είναι πολύ σημαντικά. Ακόμα, αναφέρθηκε και στην εκπομπή της ΕΡΤ τη Δευτέρα και τη δημόσια συζήτηση που είχε με τον κ. Μηταράκη, υπογραμμίζοντας ότι το τηλέφωνό του είναι πάντα ανοιχτό.

O κ. Μουτζούρης απαντώντας για το αν έχει εναλλακτική θέση να προτείνει για τη δημιουργία δομής, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα πρώην στρατόπεδα (Μόριας στη Λέσβο και ΒΙΑΛ στη Χίο), στη θέση τους να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και να μη γίνει καμία νέα δομή.

Με πληροφορίες από Stonisi

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια