Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για το «πάρτι» στο γραφείο του Βερβεσού

Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για το «πάρτι» στο γραφείο του Βερβεσού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πειθαρχική διαδικασία κίνησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, για το «πάρτι» στο γραφείο του προέδρου του, Δημήτρη Βερβεσού, την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω του lockdown.

Ο πρόεδρος των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπος Αναλυτής, κίνησε τη σχετική διαδικασία. Συγκεκριμένα, ζητά να διαπιστωθούν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, είτε από τον κ. Βερβεσό είτε από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους.

Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, Αθανάσιο Βαρλάμη, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα. Εάν προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα, ο φάκελος θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Επιπλέον, στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ έχει τεθεί ως θέμα η συγκέντρωση στο γραφείο του κ. Βερβεσού. Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Συλλόγου Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το «πάρτι» για τα γενέθλια του Δημήτρη Βερβεσού προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

«Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση», δήλωσε χθες ο κ. Βερβεσός μετά την εισαγγελική παρέμβαση. «Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ