O πρόεδρος του ΔΣΑ Δ.Βερβεσός απαντά για τις φωτογραφίες γενεθλίων: «Ήταν συγγενείς & στενοί συνεργάτες»

O πρόεδρος του ΔΣΑ Δ.Βερβεσός απαντά για τις φωτογραφίες γενεθλίων: «Ήταν συγγενείς & στενοί συνεργάτες» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός εξέδωσε απάντηση μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «πάρτι» γενεθλίων εν μέσω lockdown.

Νωρίτερα, ηλεκτρονικά μέσα δημοσίευσαν χθεσινές φωτογραφίες και βίντεο από τον γραφείο του, όπου με τον κ. Βερβεσό φαίνονται ακόμα περίπου 9 άτομα. Ο κ. Βερβεσός απαντά πως ανήμερα των γενεθλίων του, τον επισκέφτηκαν συγγενικά του πρόσωπα και στενοί συγγενείς με τους οποίους διατηρεί καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία.

Ο ίδιος λέει πως αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν επέμεινε να φορούν μάσκα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στη συγκεκριμένη στιγμή, και προσθέτει πως ο χώρος του είναι υγειονομικά προστατευμένος «λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βερβεσού

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.
Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.
Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.
Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ