Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα - «Θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός»

Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα - «Θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών των μετακινήσεων το Πάσχα εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, κρούοντας, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική, έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το «ξαναφουντώνει».

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι. «Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων και χρήση μάσκας.

«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα» κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM