Πάτρα - Ιατροδικαστής Λέων: Ασφυκτικό θάνατο δείχνουν τα ευρήματα σε Ίριδα και Μαλένα – «Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη»

Πάτρα - Ιατροδικαστής Λέων: Ασφυκτικό θάνατο δείχνουν τα ευρήματα σε Ίριδα και Μαλένα – «Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη» Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, με τις Αρχές να βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στην Ίριδα και τη Μαλένα, τις δύο αδερφές της Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για ασφαλή πορίσματα και όχι γρήγορα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στα δύο πρώτα παιδιά. «Η κεταμίνη είχε διερευνηθεί στο καλύτερο βιολογικό υλικό που μπορεί να έχει ένας ιατροδικαστής, δηλαδή το αίμα. Έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε στα δύο πρώτα παιδιά κεταμίνη και επίσης έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε και καμία άλλη ουσία που να επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα γιατί αυτές οι ουσίες αποκλείστηκαν με τις κατάλληλες εξετάσεις», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η αιτία θανάτου από τα ευρήματα δείχνουν ασφυκτικό θάνατο»

«Όσον αφορά στο δεύτερο παιδί υπάρχουν ευρήματα τα οποία πραγματικά καθοδηγούν με 100% ασφάλεια σε μία αιτία θανάτου και αυτή είναι ο ασφυκτικός θάνατος» είπε. Παράλληλα, μιλώντας για το πρώτο παιδί ανέφερε πως «καθοδηγούμαστε σε ασφαλή αιτία θανάτου, απλά εκεί γίνεται πλέον και δια αποκλεισμού, δηλαδή με την έννοια ότι επειδή έχουμε λιγότερα ευρήματα. Θα συνδυαστούν οι εξωτερικές κακώσεις στο παιδί μαζί με τα εσωτερικά ευρήματα που έχουμε από τις ιστολογικές εξετάσεις, που επανελέχθηκαν και θα καταλήξουμε και εκεί σε ασφαλή αιτία θανάτου».

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη, είπε: «Στο μυαλό των συναδέλφων μου που έχουν πάρει τις εργαστηριακές εξετάσεις ήδη υπάρχει μία κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει να συντάξουν μία έκθεση, που δεν είναι εύκολη, καθώς δεν καταγράφουν απλά τα ευρήματα αλλά πρέπει να τα αποτυπώσουν ακριβώς όπως είναι αλλά και την σκέψη τους στο γιατί οδηγούνται σε αυτές τις αιτίες θανάτου με ασφάλεια καθώς υπήρξαν και δύο αιτίες θανάτου που όπως προείπαμε ήταν άστοχες. Αφενός θα πρέπει να ανατρέψουν τα προηγούμενα αίτια θανάτου και αφετέρου να δώσουν με ασφάλεια πλέον τις νέες αιτίες θανάτου οι οποίες θα δρομολογήσουν και τις εξελίξεις».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ