Πάνω από 200 σχολεία υπό κατάληψη - Ποια έκλεισαν λόγω κορωνοϊού

Πάνω από 200 σχολεία υπό κατάληψη - Ποια έκλεισαν λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
0

Υπό κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 200 σχολεία στη χώρα, ενώ σχολεία και τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο μεγαλύτερος αριθμός καταλήψεων σημειώνεται σε σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Αχαΐας και της Μαγνησίας.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν χθες πορεία στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας, μεταξύ άλλων, τμήματα με μέγιστο αριθμό τα 15 άτομα, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με ασφάλεια, καθώς και κατάργηση του νόμου για την τράπεζα θεμάτων.

Βασικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν: «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Οι διοργανωτές του χθεσινού συλλαλητηρίου έκαναν αναφορά και στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές».

Το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο. «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το χθεσινό του μήνυμα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας και όχι τα πρώτα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά». 

Στα 104 τα κλειστά σχολεία ή τμήματα 

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τα 100 τα σχολεία ή τα τμήματα που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που έχει αναρτήσει το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του. Η πλειοψηφία αυτών είναι στην Αττική, ενώ τμήματα και σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κρήτη, Σέρρες και Πύργο Ηλείας. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ