Πανελλαδικές 2022: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλαδικές 2022: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Με το μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε τρία κείμενα, ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες», ένα απόσπασμα της ομιλίας της Κικής Δημουλά από το βιβλίο «Εκλήθην ομιλήτρια» και απόσπασμα από κείμενο του Θανάση Βαλτινού, από τα διηγήματα «Επείγουσα ανάγκη ελέου».

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα του μαθήματος «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ