Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών μπήκαν σήμερα στη διαδικασία των Πανελλαδικών 2021 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

 

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο συγκεκριμένο μάθημα.Δείτε τα θέματα εδώΜετά τη χθεσινή πρεμιέρα με τη Νεοελληνική Γλώσσα και λογοτεχνία, αύριο, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα συνεχίσουν στις Πανελλήνιες 2021 με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).Σε ό,τι αφορά τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, η συνέχεια στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα δοθεί την Πέμπτη με τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

 


Στο μεταξύ, σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για την αυριανή 24ωρη απεργία, με στόχο τη «διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων».

 

Η κ. Κεραμέως κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία «με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί - στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση.

 

Η υπουργός Παιδείας ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελληνίων εξετάσεων καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στα εξεταστικά κέντρα.