Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος διέψευσε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού.

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τόνισε με τη σειρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στη θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί στο Πεντάγωνο, συγκαλέστηκε ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ευθυνών γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και OPEN, είχε ζητηθεί η μετάθεση του υποστρατήγου σε άλλη υπηρεσία κάτι που ο ίδιος φερόταν να μην είχε αποδεχτεί. 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Κουμεντάκης φερόταν να έχει υποβάλει την παραίτησή του αλλά τελικώς, όπως ανακοινώθηκε, ο υποστράτηγος παραμένει στην θέση του.