«Ούτε που διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό», λέει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis

«Ούτε που διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό», λέει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσήλθε, αυτοπροσώπως, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Kωνσταντίνος Φρουζής, ζητώντας να διατηρηθεί το καθεστώς απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Όπως εξήγησαν οι συνήγοροί του, ο κ. Φρουζής δεν θέλει να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια ότι σκέφτεται να φύγει από την χώρα. 

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής.

Oι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που διένειμε μίζες σε πολιτικούς για τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Όπως είπε ένας εκ των συνηγόρων του κ. Φρουζή, για την ώρα η νομική ομάδα του πρώην αντιπροέδρου της Novartis δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για τη δικογραφία. 

«Δεν έχουμε διαβάσει κανένα στοιχείο για την δικογραφία, ότι γνωρίζουμε οφείλεται σε διαρροές», σημείωσε ο Σπύρος Παναγόπουλος.

Ο κ. Φρουζής αρνείται «κατηγορηματικά» την κατηγορία.

 

Υπόμνημα Φρουζή: Τί υποστήριξε ενώπιον του Συμβουλίου

«Δηλώνω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται χωρίς να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που με αφορούν καθόσον δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας. Δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της για ανεύρεση της αλήθειας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM