ΟΛΜΕ: Απεργία- αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

ΟΛΜΕ: Απεργία- αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Νέο εξώδικο κατέθεσε η ΟΛΜΕ, με το οποίο κηρύσσει απεργία- αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων. 

Με την κατάθεση του εξώδικου υλοποιείται απόφαση της ΓΣ των Προέδρων από τις 25 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Η απεργία- αποχή είναι πλέον σε ισχύ, γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών», επισημαίνει ακόμη. 

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ αναφέρει πως ήταν αναγκαία η κατάθεση του νέου εξώδικου, γιατί εκδόθηκε υπουργική απόφαση, που «επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση)». 

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο. 

«Συνεπώς, ανεξάρτητα από την απεργία-αποχή, είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τα rapid test 

Την ίδια ώρα ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει «κατάφωρη αδικία» το γεγονός ότι οι εκπαιδευόμενοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας υποχρεούνται στη διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα, τα οποία πληρώνουν οι ίδιοι.  

«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, μετά από επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενούς μας, διαπιστώθηκε ότι θα προκύψει μεγάλη διαρροή στην παρακολούθηση των μαθημάτων, καθώς όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα rapid test. Αρκετοί εκπαιδευόμενοι που ολοκλήρωσαν τον Α΄ Κύκλο θα αναγκαστούν να διακόψουν τη φοίτησή τους στον Β΄ Κύκλο και οι εγγραφές για τον Α΄ Κύκλο μειώνονται δραματικά», επισημαίνει το ψήφισμα. 

Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει, «αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχουν δικαίωμα στη μάθηση, πράγμα που αντίκειται στη φιλοσοφία και στους στόχους των ΣΔΕ». 

Για αυτό τον λόγο, η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ ζητάει τα rapid test για τους εκπαιδευόμενους των ΣΔΕ που δεν έχουν εμβολιαστεί να γίνονται με δαπάνη του κράτους.

Τέλος, με άλλο ψήφισμα, η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ζητά να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Ελλάδα / Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά
LIFO NEWSROOM