Ολλανδός «έφερε» τη Σαντορίνη στο σπίτι του- Η εντυπωσιακή μακέτα από φελιζόλ

Ολλανδός έφερε τη Σαντορίνη στην αυλή του - Η εντυπωσιακή μακέτα από φελιζόλ Facebook Twitter
0

Το όμορφο νησί της Σαντορίνης έφερε στο σπίτι του ένας Ολλανδός καθώς λόγω του κορωνοϊού, δεν κατάφερε να επισκεφτεί τη χώρα μας.

Ο Φερ Γκέερτς από την πόλη Bergen op Zoom της Ολλανδίας, δημιούργησε μια μακέτα εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη και την τοποθέτησε στον κήπο του.

Ολλανδός έφερε τη Σαντορίνη στην αυλή του - Η εντυπωσιακή μακέτα από φελιζόλ Facebook Twitter

Ο 68χρονος,ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ταξιδέψει αύριο κιόλας στη «δεύτερη πατρίδα» του αν μπορούσε, αλλά η κρίση του κορωνοϊού τον έχει εμποδίσει να το κάνει αυτό.

Η μακέτα της Σαντορίνης αποτελείται από 22 μέρη που ενώνονται σαν παζλ. Ο Γκέερτς εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια πάνω σε αυτό το έργο τέχνης που έφτιαξε από διάφορα άχρηστα υλικά όπως φελιζόλ, ξύλο και χαρτόνι.

Το μοντέλο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και πλάτος δύο μέτρα. Ξαπλώστρες, βεράντες, παντζούρια. «Το αστείο είναι ότι συνεχίζω να ανακαλύπτω πράγματα που σχεδόν ξέχασα ότι είχα κάνει», είπε στο omroepbrabant.nl.

Ολόκληρη η κατασκευή έχει μήκος 4,50 μέτρα και πλάτος 2,20 μέτρα. Η έκτασή της είναι συνολικά περίπου 10 m2, ενώ η κλίμακα είναι περίπου 1:70.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ