Ευρωεκλογές 2024: Ο Άρειος Πάγος έκοψε τους Σπαρτιάτες

Ευρωεκλογές 2024: Ο Άρειος Πάγος έκοψε τους Σπαρτιάτες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι Σπαρτιάτες μένουν εκτός Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα έπειτα από απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα κατά της συμμετοχής τους στις Ευρωεκλογές, είχαν καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταθέσει.

Σημειώνεται πως μόνο 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM