Oι μισοί εργένηδες πλένουν τα σεντόνια τους κάθε τέσσερις μήνες

Oι μισοί εργένηδες πλένουν τα σεντόνια τους κάθε τέσσερις μήνες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δεν αλλάζουν όλοι τα σεντόνια τους όσο συχνά θα έπρεπε. 

Έρευνα σε 2.250 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναδημοσίευσε πρόσφατα το BBC, διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους εργένηδες δεν πλένουν τα σεντόνια τους, διατηρώντας τα έως και για τέσσερις ολόκληρους μήνες στο κρεβάτι.

Μάλιστα το 12% παραδέχτηκε τα πλένει «όποτε το θυμάται», αφήνοντας τα ορισμένες φορές για ακόμα περισσότερο καιρό. 

Στον αντίποδα, οι ανύπαντρες γυναίκες αλλάζουν πιο συχνά, με το 62% να καθαρίζει τα κλινοσκεπάσματά κάθε δύο εβδομάδες.

Πιο τακτικά φαίνεται να είναι τα περισσότερα ζευγάρια, που δήλωσαν ότι τα πλένουν κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας εταιρείας κλινοσκεπασμάτων.

Ειδικός του ύπνου δήλωσε στο BBC ότι θα έπρεπε να αλλάζουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα ή το πολύ κάθε δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από BBC

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: «Και να γυρίσουμε σπίτι, δεν έχουμε να φάμε» -

Ελλάδα / Αγρότες: «Και να γυρίσουμε σπίτια μας, δεν έχουμε να φάμε» - Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα μέτρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά είναι τα μέτρα και δεν υπάρχουν άλλα»
THE LIFO TEAM