ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα το μεσημέρι διανομή τροφίμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας.

Την διανομή προσπάθησαν να εμποδίσουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έστειλαν χτες επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ζητώντας του να μην προχωρήσει με τη δράση.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους ανέφερε πως «Δεν έχουμε πρόβλημα να δοθούν τρόφιμα, αλλά αυτό να γίνει σε οργανωμένο χώρο. Με τη δράση του αυτή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός νομιμοποιεί τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας» Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν είχε πάρει για τη διανομή σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


«Οι υγειονομικές συνθήκες στην πλατεία Βικτωρίας είναι τραγικές. Καθημερινά βρίσκονται στην πλατεία από 1.000 έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δράσεις αυτές πρέπει να γίνονται οργανωμένα», συμπλήρωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα Αγγελή- Λυκούδη, σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.


Τους τόνους ρίχνει ωστόσο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός ο οποίος δηλώνει «Είχαμε πάρει κανονικά άδεια από το δήμο και την αστυνομία, ωστόσο δεν έχουμε καμία διάθεση να δημιουργήσουμε εντάσεις και προστριβές ούτε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Ως εκ τούτου έδωσα εντολή παρόμοιες δράσεις να μη συνεχιστούν στον ίδιο χώρο».


Όπως πρόσθεσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο κ. Αυγερινός, η διανομή τροφίμων, που γίνεται στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων της οργάνωσης, θα συνεχιστεί «σε περιοχές όπου θα έχουμε καλύτερη ανταπόκριση και πιο εύκολη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στη διανομή».


Κατά τη σημερινή διανομή , που τελικά πραγματοποιήθηκε «αθόρυβα» σε μια άκρη της πλατείας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν σε πρόσφυγες και μετανάστες 1.000 μπουκάλια νερό και ισάριθμα σάντουιτς και κρουασάν.

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα μας έχουν βοηθήσει πολύ και τους ευχαριστούμε. Και τους ζητάμε να μας βοηθήσουν λίγο ακόμα για να φύγουμε και να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αφγανός Χουσεΐν Ζαν Χουσεϊνί. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι στη Μυτιλήνη, όπου έφτασε από την Τουρκία οι αστυνομικοί φέρονταν άσχημα στους μετανάστες. «Μας χτυπούσαν και δεν μας έδιναν φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.


Όπως επισήμανε ο κ. Αυγερινός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη διανείμει 10.000 δέματα στα νησιά και την Ειδομένη (οικογενειακά δέματα, κυτία επιβίωσης, βρεφικά δέματα, κυτία γυναικείας υγιεινής), ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού ενέκρινε την παροχή βοήθειας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχιστεί η παροχή δεμάτων.

1

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ