Ο χιονιάς που «έσωσε» τα χιονοδρομικά

Ο χιονιάς που «έσωσε» τα χιονοδρομικά Facebook Twitter
0

Με μικρή καθυστέρηση ξεκινά σήμερα η σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία έχουν φορέσει τα λευκά τους και περιμένουν τους επισκέπτες να πλημμυρίσουν τις χιονισμένες πλαγιές, προκειμένου είτε να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο και να επιδοθούν στα χειμερινά σπορ.

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία των ορεινών τοπίων της χώρας μας και αξιοποιώντας τις «πολύ καλές υποδομές που οι άνθρωποι των χιονοδρομικών κέντρων έχουν φτιάξει και συντηρούν παρά τις συσσωρευμένες ζημίες τους, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα-που υπολογίζονται σε 500.000 ετησίως (τακτικοί, έκτακτοι, χιονοδρόμοι ή μη), καταφέρνουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, με κόστος μικρότερο ως και πλέον του 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

Υπογραμμίζοντας ότι η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών κινητοποίησε μεν αρκετά μεγάλη μερίδα επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο ίδιος, από Δευτέρα 16/1 που αναμένονται βροχές στις πεδιάδες, στα βουνά ο χιονιάς θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του, ευνοώντας έτσι την κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεφούσης υπογράμμισε ότι ο καλός καιρός μας στοίχισε σε ποσοστό 50% του ετήσιου τζίρου, το 60% του οποίου γίνεται στη διάρκεια των εορτών. «Αν ο καιρός μας κάνει το χατήρι και τραβήξει η χειμερινή σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα μέχρι το Πάσχα, τότε θα πετύχουμε περιορισμό των απωλειών μας, με τον τζίρο να καταγράφεται μειωμένος σε ποσοστό 30% με 35%», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος αποδίδει άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε παρεμφερή επαγγέλματα που ασκούνται στις ορεινές γωνιές της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεφούσης επανέλαβε ότι η χιονοδρομία στην Ελλάδα είναι φθηνή, αλλά άκρως ποιοτική, με τους ιθύνοντες αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση των πολιτών να έχουν διατηρήσει σταθερές τις τιμές τους σε βάθος πενταετίας, αν και πολλοί φέτος έχουν προχωρήσει και σε μειώσεις ως και 15%.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM