Ο ΕΟΦ ανακαλεί γάντια μίας χρήσης

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γάντια μίας χρήσης Facebook Twitter
0

Παρτίδα από εξεταστικά γάντια ανακαλούνται με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Συγκεκριμένα ανακαλείται η παρτίδα 18010401 του Ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves, μεγέθους small.

Η ανάκληση της παρτίδας με ημερομηνία λήξης 2023-01 των εξεταστικών γαντιών διατάχθηκε διότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ το προϊόν βρέθηκε να μη συμφωνεί με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ήταν εκτός απαιτήσεων του προτύπου οι έλεγχοι α) δύναμης θραύσης και β) υδατοστεγανότητας. 

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία ΕΥΡΟΜΑΡΤ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρει την παρτίδα του προϊόντος από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM