Ο εγκέφαλος οργανωμένου κυκλώματος στο ΙΚΑ υποστηρίζει: «Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν»

Ο εγκέφαλος οργανωμένου κυκλώματος στο ΙΚΑ υποστηρίζει: «Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
5

«Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν» δήλωσε στην αστυνομία ο «εγκέφαλος» οργανωμένου κυκλώματος, που εμπλέκεται σε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, με την έκδοση πλαστών αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων και αποζημιώσεων για δήθεν εργατικά ατυχήματα, και στο οποίο συμμετείχαν, εκτός των άλλων, 17 γιατροί και υπάλληλοι των δύο οργανισμών.


Η υπόθεση, από την οποία προκύπτει ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.


Την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της σπείρας, ένας 53χρονος πρώην ασφαλιστής, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και για τον εαυτό του... αναπηρική σύνταξη- μαϊμού, καθώς και ένας 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο, αφού ήταν αυτός που έβρισκε τους «πελάτες», με βάση το ύψος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ώστε τα κέρδη να είναι υψηλά για όλους, καθώς και το να μην έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα συμψηφίζονταν.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδη μεχρι σημερα, παρολα τα μνημονια, τους ελεγχους, τις στερησεις που εχουμε υποστει ολοι, ο συγκεκριμενος αλωνιζε και μοιραζει πλαστες συνταξεις και επιδοματα? Ποσο θρασος, ποσο ανικανοτητα των ελεκτικων μηχανισμων!Οι εμπλεκομενοι γιατροι, υπαλληλοι κλπ θα απολυθουν ή θα γινει μια ΕΔΕ και θα την βγαλουν λαδι?
Ο συγκεκριμένος αλώνιζε, δεν αλωνίζει πια.Δεν αλωνίζει πια γιατί κάποιος προδότης,γερμανοτσολιάς, που πρόσφατα σύρθηκε στα δικαστήρια δημιούργησε τους μηχανισμούς έλεγχου που τον έπιασε.Η οικονομική αστυνομία πότε δημιουργήθηκε είπαμε;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ