Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Κινδυνεύει με ΕΔΕ

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Κινδυνεύει με ΕΔΕ Facebook Twitter
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος. EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
1

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, κίνηση που συνιστά πειθαρχική παράβαση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το φωτογραφικό στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε στο newsit.gr, προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως επισήμαναν αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, «είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του σώματος εκφράζεται ανοικτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος».

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα. Δίπλα του βρίσκεται ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Κινδυνεύει με ΕΔΕ Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: newsit.gr

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πέραν της γενικής δυσαρέσκειας, η παρουσία των Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Χρήστου Δραγατάκη στην προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισείει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ